Porsanger
Summer

Hundekjøring på hjul

Hundekjøring med Pirate Husky er mer enn bare å stå bak ett hundespann. Du deltar I å klargjøre og sele opp hundene, du styrer selv vognen bak spannet, og sosialiserer med hundene før og etter tur. Vi lærer deg hvordan du seler opp spannet, og styrer vognen vi skal kjøre med. Vår guide svarer på alle spørsmål du måtte ha om hundekjøring og Siberian Husky.

Hundekjøring på hjul

Bli med på en spennende, aktiv guidet tur

Hundekjøring med Pirate Husky er mer enn bare å stå bak ett hundespann. Du deltar I å klargjøre og sele opp hundene, du styrer selv vognen bak spannet, og sosialiserer med hundene før og etter tur. Vi lærer deg hvordan du seler opp spannet, og styrer vognen vi skal kjøre med. Vår guide svarer på alle spørsmål du måtte ha om hundekjøring og Siberian Husky. Dette er en fantastisk måte og komme seg ut I naturen, og oppleve samspillet mellom hund, natur og menneske. Få ett personlig forhold til de spisse ørene, blide fjesene, og vifltende halene til våre Siberian Huskyer. Hundekjøring er perfekt for kjølige sommerkvelder, og for høstturer, når det ikke er så varmt I været. Det er også en ypperlig aktivitet på en regnfull dag! Deltakerne bør være I god form og ønske å bidra aktivit. Vi stiller med utstyr, instruksjoner, guiding og en kaffepause.

Ta med: Varme klær (vi anbefaler ull inners, vindtett jakke og bukse, lure, skjerf og votter), gode vanntette sko/støvler, og godt humør.

Inkludert: Erfaren guide, omvisning på kennelen, varm drikke og snacks.

Start: På forespørsel/kveld (grunnet temperaturkrav)
Varighet: 2,5 timer (omtrent 1 time med hundekjøring)
Antall: 1-6 personer (med grupper kan vi ta flere runder per dag) Sesong: 7 juni – 31 oktober (eller når det kommer is/snø)
Vanskelighetsgrad: 4/5 Aldersgrense: 8 år. 16 for å styre vognen.

Pris: NOK 1500,- for voksne. Barn som passasjerer: NOK 500,- per person.


An amazing way to experience nature in interaction with animals.


Hiking Silfar Canyon

Børselv har navnet sitt fra den berømte lakseelva som renner her, Børselva. Men elva byr på mer enn bare laks, her går det ett belte med granittstein, som gir vannet en vakker grønn farge, spesielt når sola lyser opp. Den har også skjært ut en canyon, det beste stedet å oppleve elva.

Hiking Silfar Canyon

Børselv har navnet sitt fra den berømte lakseelva som renner her, Børselva. Men elva byr på mer enn bare laks, her går det ett belte med granittstein, som gir vannet en vakker grønn farge, spesielt når sola lyser opp. Den har også skjært ut en canyon, det beste stedet å oppleve elva.

Turen er med hunder, langs elva helt opp til canyon. Vel framme nyter vi litt lunsj, og utsikten, før vi blir hentet og fraktet hjem igjen. Det er ca 5-kilometer fottur, på sti og over stein. Det er frivillig om en vil ha med seg trekkhund eller ikke.

Inkludert: Guidet tur, lunsj, varm drikke og snacks. Start: På forespørsel Varighet: 4-5 timer Antall: 2-8 gjester (større grupper på forespørsel) Sesong: Juni - September Vanskelighetsgrad: 3/5 (merk: Lang tur!) Alder: 8 år

Pris: NOK 1200,- per person


Børselv has its name from the famous salmon river, Børselva.


Fottur med hund


Med fantastisk Finnmarks-natur i alle retninger, tar vi oss gjerne en fottur i nærområdet med hundene. Finn ny tur glede med en firbent tur venn.

Fottur med trekkhund


Med fantastisk Finnmarks-natur i alle retninger, tar vi oss gjerne en fottur i nærområdet med hundene. Finn ny tur glede med en firbent tur venn.

Frisk arktisk luft er ypperlig når en skal strekke litt på beina, klarne tankene, og lade batteriene.

Turen starter i hundegården, hvor vi hilser på flokken. Vi velger ut hvem som skal være med oss på tur, og kobler opp med seler og bånd. Guiden hjelper med å finne rett hund til rette gjester før vi setter kurs ut i naturen. Normalt tar vi med en hund per to gjester, slik at man kan bytte på hvem som går med hunden. Dette er godt trente trekkhunder, og man vil nok sette pris på å ha noen å dele hunden med. Turens mål justerer vi etter gjestenes ønsker og kapasitet, samt vær og vind. Guiden kan fortelle om Finnmark, om området vi beveger oss i, og hvordan det er å leve med og trene Siberian Huskier. Vi fyrer bål og koser oss med varm drikke og snacks.

Ta med: Gode tursko, tur-klær som tåler ivrige hunder Inkludert: Guide, omvisning i hundegården, varm drikke og snacks.

Start: På forespørsel
Varighet: 3 timer
Antall: 2-20 Sesong: 1 juni – 1 oktober Vanskelighetsgrad: 3/5
Alder: 8 år
Pris: NOK 550,- per voksen, NOK 250,- per barn 8-16 årThe fjord is filled with small islands.


Kajakk

The Arctic Archipelago of Porsangerfjorden is actually the fourth longest fjord in all of Norway, and could have been made for kayaking, a place where beginners and advanced kayakers alike can experience fantastic nature from where it can be appreciated best: on the water.

Kajakk i Porsangerfjorden

Padletur I Europas nordligste skjærgård

Porsangerfjorden er en skjærgård, og den nordligste på hele fastlands Europa. Her er fantastiske steder for kajakkturer, bade for nybegynnere og erfarne. Opplev fantastisk natur fra der du best kan nyte det: på vannet. Turen starter I det rolige utspringet av Børselva. Her vill guiden gå igjennom basis teknikk og sikkerhet for dagen, slik at alle vil være komfortable I sine kajakker. Det gir også guiden en mulighet til å få ett inntrykk av gruppens erfaring og styrke, og velger rute deretter.

Foe en gruppe nybegynnere, vil guiden forsikre seg om at den første del av turen skjer I rolig farvann. Kun mot slutten av turen, når gjestene føler seg trygge og komfortable nok, vil vi begi oss ut I mer åpent vann.

Lokalkunnskap er viktig for sikkerhetsvurderinger, så vi anbefaler at du bruker en lokal guide på turen.

Inkludert: Kajakk, varm og moderne tørrdrakt, redningsvest, erfaren guide, snacks og varm drikke.

Start: 11:00 Varighet: 4 timer
Antall: 2-6 gjester
Sesong: Medio Juli – medio September
Vanskelighetsgrad: 2/5
Alder: Fra 16 år

Pris: NOK 2000,- per person 


The fjord is filled with small islands.


Midnight sun hike

From 16th of May till end of July, the sun does not set over Porsanger. Stay awake and join us for a hike under the midnight sun.

Midnattssol

Fra 16 Mai til slutten av Juli går ikke sola ned i Porsanger. Hold deg våken, og bli med på en fottur under midnattssolen.

Turen går opp ett lite fjell, hvor vi får en fantastisk utsikt over fjorden, og midnattssolen som lyser opp himmel og hav. Tidlig på sesongen, og når midnattssolen nærmer seg sesongslutt, blir lyset nesten rødt når solen seiler helt mot horisonten, ett fantastisk syn.

Turen starter sent på kvelden, vi går rolig opp fjellsiden, hvor vi finner ett sted å sette oss for å nytte en snack og litt varm drikke, mens vi venter på midnatt og forhåpentligvis klar himmel så vi kan nyte midnattssolen.

Husk å ta med kameraet ditt, solbriller og varme klær. Selv om det er sommer, kan temperaturen droppe under 10 grader på natten.

Inkludert: Lokal guide, varm drikke og snack. Transport med bil eller buss etter avtale.

Start: 21:30
Varighet: 3-4 timer
Antall gjester: 2-20
Sesong: Mai – Juli
Vanskelighetsgrad: 3/5
Alder: fra 10 år

Pris: NOK 1200,- per person


Remember to bring your camera, sunglasses, and warm clothes.


Valpetrening

Treningen mot å bli en sledehund starter allerede som valp. Vi begynner å prege valpa fra de er rundt 4 uker gamle, og trene de fra 6 uker til 6-7 måneder, og kan kjøres inn på spannet

Valpetrening

Treningen mot å bli en sledehund starter allerede som valp. Vi begynner å prege valpa fra de er rundt 2 uker gamle, og trene de fra 6 uker til 6-7 måneder, og kan kjøres inn på spannet. Bli med oss på noe av det beste med å drive med trekkhunder, valpetrening! Vi tar med valpa på eventyr, enten i løpegården eller i skogen, opplev gleden og begeistringen deres mens de utforsker den store verden.

Vi starter med en omvisning i hundegården og hilser på flokken, før vi tar for oss valpene. Aktiviteten tilpasses deltakerne, og alderen til valpa. Vi fyrer bål, og koser oss med varm drikke og kjeks. Vår erfarne guide vil fortelle dere om livet valpene har i vente, og hvordan det er å bo, trene og leve med en flokk med Siberian Husky.

Ta med: Gode tursko, tur-klær som tåler litt valpelek

Inkludert: Guide, omvisning i hundegården, varm drikke og snacks.

Start: Etter ønske og tilgjengelighet
Varighet: 2 timer
Antall: 2-20
Sesong: Hele året
Vanskelighetsgrad: 0/5
Alder: Ingen aldersgrense
Pris: NOK 200,- per voksen, NOK 100,- per barn 3-16 år


The fjord is filled with small islands.


Roddenes geologisti

På tvers over Porsangerfjorden, har vi ett belte med fantastiske steinformasjoner, formet under siste istid. Roddenes er det perfekte stedet å utforske disse. Det er som å lese en åpen bok om historien til området vi befinner oss i. 

Roddenes geologisti

På tvers over Porsangerfjorden, har vi ett belte med fantastiske steinformasjoner, formet under siste istid. Roddenes er det perfekte stedet å utforske disse. Det er som å lese en åpen bok om historien til området vi befinner oss i.

Vår guided tur tar oss rundt på stien, lar oss oppdage området, og få lære mer om disse naturens undre. I fjæra tar vi også en stop og nyter en lunsj, med utsikt om Reinøya.

Turen er omtrent 2 kilometer lang, og går I ujevnt terreng, på sti og over steiner. Det er frivillig å ha med seg trekkhund på turen.

Inkludert: Guidet tur, lunsj, varm drikke og snacks.

Start: På forespørsel
Varighet: 2 timer
Antall: 4-20 gjester
Sesong: Juni – September
Vanskelighetsgrad: 2/5
Alder: 8 år

Pris: NOK 800,- per person

© Copyright 2021 Pirate Husky AS - ORG: 922 149 674 - Siden er utviklet av Wegener Development